fredag 29 januari 2010

Äntligen är de klara

Mina första strumpor är klara. De är inte perfekta och jag tänker inte visa hälarna eller hälen i närbild. Den ena är en riktig häl, men den första jag gjorde vet jag inte vad jag ska kalla. Som blivande svenskalärare är jag inte nöjd med beskrivningen för det fanns inte många punkter. Allt löpte i en enda lång mening och därför fick jag svårt att fatta hur jag skulle göra den första hälen. När jag kom på felet kände jag att jag inte orkade göra om det.
De ska invigas i morgon när jag ska på tjejfest. Det var rätt roligt att sticka strumporna så det blir nog fler.

lördag 16 januari 2010

Utflykt=sticket med

Självklart har jag mnitt sticke med mig när jag ska ut och åka tåg med systersonen. Det blev ju några varv under den 15minuter långa resan.








Det kommer snart bilder påvad detta rosa ska bli.



onsdag 13 januari 2010

Mer glädje - familjen växer


Detta är vad jag pysslat med den senaste veckan. Detta är min bild på nya älsklingarna



Detta är dotterns bild. Hennes nya passion är att ta fina bilder så jag ska nog låta henne bli min fotograf när jag ska presentera mina nya familjemedlemar.

Det blev många skratt innan jag fått ihop hästen. Den har ju ingen hals så den såg rätt rolig ut innan den var klar.Men nu är den söt tycker jag.

Vad tycker ni?

lördag 9 januari 2010

Ny tjej i virkarligan

Jag sov över hos min syster en natt i veckan. Det gillade mina syskonbarn. På morgonen satt jag och virkade vid kökdbordet med Alex på ena knäet. Han gillar verkligen att följa sitt mosters virkande. Han vill ha precis allting som jag virkar, men det går ju inte. Jag vill ha lite själv oxå. Mitt projekt som jag håller på med just nu är till mig själv. Det blir säkert klart under helgen. Så håll utkik efter nya bilder.



Min systerdotter vill lära sig att virka så vår första lektion var i går. Hon lärde sig att virka luftmaskor och det gick faktiskt bättre än jag trodde. Men hon hade ju viljan att lära sig och då kommer tålamodet oxå märkte jag.


Ha en härlig virkhelg nu - det ska jag ha.

torsdag 7 januari 2010

Ny tävling

I heart retro har en tävling där vi kan vinna fina muffins. Gå in och titta på hennes blogg så får ni se hur söta de är.


onsdag 6 januari 2010

Tävling

Ida har en tävling där man kan vinna hennes fina virkade ring och armband. Jag tycker det är roligt att se när jag vinner. Jag skriver när inte om för då blir känslan större när jag väl vinner. Mitt namn har blivit draget en gång och jag fick ett fint bokmärke som var virkat. Så nu får vi se vems namn Ida drar.

tisdag 5 januari 2010

Tilda hyllan är påfylld

Det blev inte så många nystan som jag skulle önskat, för jag är lite snål nu efter jul, men jag är glad för de färger jag köpte.
Jag älskar detta garn efter att jag stickat och virkat en massa tröjor,linne och en klänning till mig tidigare med just Tildagarnet.

Nu är jag på gång att virka en flicka med häst och alla dess tillbehör. Detta projekt skall påbörjas idag.

Ha en bra dag

Cattis

måndag 4 januari 2010

Den fina kaninen till dottern

Nu fick jag upp kaninen, men inte dotter. Hon sover sött(tror jag) eller är sur på morsan som väckte henne.

















Visst är det en klok och söt kanin?

Cattis

Städning av mina garner


Det har bara blivit en kanin klar i helgen. Tiden har fått gå till allt annat än min virkning. Kaninen bor hos dottern så de sover - alltså kommer bilden senare.

Igår städade jag bland mina garner och nu har de fått en egen hylla. De olika garnsorterna har fått en varsin hylla. Svärmor berättade att hon beställt mer garn till oss. Behövs det tycker ni??

Ha en underbar dag - det ska jag ha

Cattis